Jdi na obsah Jdi na menu

Reprízy představení Co se stalo o Vánocích

2. 12. 2018

Již čtvrtým rokem se můžete naladit na Vánoce s naší pohádkou pro celou rodinu.

Jiří Teper napsal Pohádku o narození Jezulátka na motivy knížky Mikeš od Josefa Lady. Text je inspirován bezelstným Ladovým předpokladem, že Ježíšek se klidně mohl narodit v prostém chlévě starého ponocného Švejdy v malé české vísce Hrusice. My jsme tak bezelstní nechtěli být, původní scénář jsme trochu upravili, ale příběh neztratil nic na své tajemnosti a veselé vánoční atmosféře.

Josef s Marií přicházejí do Hrusic a žádají o nocleh starostu. Ten je ale vyžene, a tak nakonec přenocují ve chlívku u ponocného Švejdy, kde Marie v noci porodí děťátko. Vesničané toho využijí a zakomponují trojici do živého betlému, který si společně nacvičili. A protože narození každého děťátka je vlastně malý zázrak, tak se na to přiletí podívat skutečný anděl. Starostův syn Pepík dělá celou dobu naschvály kamarádům (Frantovi a Mařence), ale na konci příběhu, předtím, než se odehraje živý betlém, se usmíří. Pepík slíbí, že už bude hodný ke kamarádům, starosta slíbí, že už bude hodný k pocestným.

Celé představení je proloženo koledami, které herci zpívají za doprovodu několika muzikantů a které si můžete zanotovat s nimi. Před představením si můžete zakoupit i zpěvník s barevnými fotografiemi z představení a zazpívat si s námi. A kdo by chtěl doma nacvičovat, může si stáhnout zpěvník bez fotografií přímo zde:

Zpěvník k představení Co se stalo o Vánocích

Kde a kdy nás tedy letos můžete vidět? 

Sobota 15. 12. 2018
​15:00 - Sokolovna Pyšely
​19:00 - Divadlo U Jelena, Bystřice u Benešova

Neděle 16. 12. 2018
​15:00 - Městské divadlo ve Slaném - vstupenky v předprodeji on-line a v Městském kině nebo přímo v divadle před představením.

Těšíme se na Vás!

 

Náhledy fotografií ze složky Co se stalo o Vánocích

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář